Методична кав'ярня Сумського ОЦПОта РТМ приймає позашкільників області

Засідання обласного методичного об'єднання

22 лютого 2018 року куратор Школи ранього творчого розвитку Центру дитячої та юнацької творчості Краснопільської селищної ради Янкова О.Л. та керівник гуртка "Розвивальні ігри" Петрова Л.В. долучилися до засідання обласного методичного об’єднання педагогів, які працюють з дітьми дошкільного та молодшого шкільного віку. Засідання проводилось у форматі методичної кав'ярні і було присвячене сучасним методикам роботи з дітьми старшого дошкільного віку в умовах закладу позашкільної освіти.

Зустріч розпочала голова обласного методоб’єднання, завідувачка гуманітарно-оздоровчого відділуЛюдмила Олексіївна Скоробагатько.Присутні окреслили перспективні шляхи роботи шкіл (студій, об’єднань) раннього творчого розвитку у контексті освітніх реформ, а саме - реалізації концепції нової української школи засобами позашкільної освіти

Під час проведення вьорк-шопу кандидат педагогічних наук, методист ОЦПО та РТМ Вікторія Сергіївна Заярна ознайомила учасників засідання з теоретичними особливостями STEMосвіти. Під час проведення практичних експериментів (з дослідження природних явищ, властивостей повітря, води, рослин, хімічних реакцій різних речовин, основ інженірингу тощо) присутні мали змогу пересвідчитися в ефективності STREAM-технологій в позашкільній освіті.

Зацікавленість присутніх викликала презентаціяLEGO-education– сучасного напряму в роботі з дітьми передшкільного та молодшого шкільного віку, яку провела керівник гуртка ОЦПО та РТМ Таміла Сергіївна Сотник. Інтерактив зі створення «качки» з однакового набору цеглинок конструктору для декількох творчих груп довів, наскільки креативною й індивідуальною є конструкторська робота навіть на початковому навчальному рівні. Присутніх також зацікавив запрограмований на виконання певних дій песик-робот, створений власноруч вихованцями Центру розвитку «Д.І.М.» на заняттях з робототехніки.

Інформаційно змістовною була робота з практичним психологом Наталією Юріївною Сидоренко, яка провелапсихологічнийпрактикум «Використання методу тестів для професійного зростання педагогів-позашкільників».Учасники мали змогу перевірити свої професійні знання, виконуючи завдання педагогічної олімпіади.

Затишна невимушена атмосфера зустрічі сприяла неформальному й ефективному спілкуванню, творчості й вияву креативності учасників, а також надихнула на подальшу активну діяльність.

http://www.ocpo.sumy.ua/novini/metodichna-kavjarnja-sumskogo-oblasnogo-centru-pozashkilnoji-osviti-ta-roboti-z-talanovitoju-moloddju-prodovzhuje-gostinno-prijm.html

Кiлькiсть переглядiв: 306

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.