Відкриті заняття краєзнавців

Історичне краєзнавство - сходинка до пізнання дітьми рідного краю, реалізації інтересів у вивченні навколишнього середовища та історико-культурного надбання України та рідної Сумщини.

Вихованці гуртка «Історики-краєзнавці» Центру дитячої та юнацької творчості Краснопільської селищної ради під керівництвом Янкової О.Л. займаються пошуково-краєзнавчою роботою - збирають матеріали, фотографії, документи про наш рідний край, беруть участь у районних, обласних та Всеукраїнських конкурсах.

9 лютого 2017 рокувідбулося відкрите заняття гуртка, тема якого -«Заповідники та заказники як форма збереження окремих ділянок незайманої природи». У ході заняття діти виступали з доповідями, створилисвоєрідне дерево, на листочках якого написали про те, що потрібно робити, для того щоб зберегти природу. З цікавістю вихованці переглянули відеофільми про заповідники та заказники України та Сумщини, грали в ігри «Допиши речення», «Підкажи словечко», взяли участь в конкурсі малюнків на тему охорони природи.

В ході плідної роботи діти згадали матеріал минулого відкритого заняття «Тваринний світ Сумщини» (17.01.18), на якому присутні слухали повідомлення про тварин, про види, які взяті під охорону.Юні краєзнавці із задоволенням брали участь в екологічній вікторині «Чи знаєш ти тварин?», іграх «Він чи вона», «Мисливці і пастухи», практичній роботі «Розплутай порівняння», конкурсі читців віршів про тварин.

Відвідуючи краєзнавчий гурток, діти збагачуються необхідними знаннями про своє місто, свій край, Батьківщину. Адже кожна освічена людина розуміє, що без минулого немає сучасного, без традиційного немає нового, без колишнього немає теперішнього.

О.Янкова

/Files/images/20180209_152113.jpg /Files/images/IMG_6568.JPG /Files/images/20180209_162054.jpg /Files/images/20180209_155325.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 283

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.