«Йде святий Миколай – ти добром його стрічай!»

"Святий Миколай"

Нині святий Миколай,
В український піде край,
Всім, хто чемний був весь час,
Він даруночки роздасть.


У грудні довгі ночі і такі короткі дні, але час у передсвятковій метушні летить дуже швидко. Не встигли озирнутись - як уже і Миколая ! А це особливе свято і для малих, і для дорослих. Його однаково чекають діти Франції та Німеччини, Голландії й Італії, Львова і нашої Краснопільщини, бо усім так хочеться відчути таємничий прихід Святого Чудотворця.

Серед населення України традиція обдарування від імені Св. Миколая набула поширення з ХІХ ст.. Чемним і слухняним дітям Св. Миколай дарував (тобто клав під подушку) солодощі та інші подарунки, неслухняним – палицю або прутики – пересторогу на майбутнє.

Добре і по-справжньому родинне свято 19 грудня зібрало в теплій глядацькій залі Краснопільського районного центру дитячої та юнацької творчості гуртківців, малечу школи раннього творчого розвитку дитини «Кіндер – сюрприз» та їх батьків.

Чудовим подарунком для присутніх стала добра казка, яку підготували помічники Святого Миколая - вихованці театрального гуртка «Оскар» (керівник Савченко І. М.). До Господині завітали Зайчик з Сорокою, Капосниця з Чортиком, Зірочки з Янголом з розповідями про Миколая. А ще більшим сюрпризом став візит самого святого. Діти співали, танцювали і звертались до Миколая зі своїми проханнями:

Святий Миколаю, тебе ми благаєм:

Пошли щастя й долю рідному краю.

Усі дітлахи отримали ласощі від Чудотворця Миколая.

А тобі ми, Миколаю,
Всі поклін наш посилаєм.
Щоб у всьому світі діти
Розквітали, наче квіти!

Кiлькiсть переглядiв: 320

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.