Нехай квітує дерево родинне

"Нехай квітує дерево родинне"

Кожна цивілізована держава дбає про своє майбутнє. Фундамент цього майбутнього закладається у вихованні її наймолодших громадян - гнучких пагінців, зростання яких залежить від умов, забезпечених для їхнього життя, виховання та розвитку. Сучасність вимагає переосмислення життєвих орієнтирів та підіймає цінність сім’ї на вищий щабель. Саме з усвідомлення сімейних моральних цінностей розпочинається становлення особистості.

Відновлення родоводу, збереження сімейної історії та традицій, зміцнення сімейних стосунків є провідною ідеєю проведення районного етапу обласного конкурсу дерев-родоводів «Нехай квітує дерево родинне». Цей конкурс проходив у рамках реалізації соціально-освітнього національно-патріотичного проекту «Голос крові: ми – Українці!».

Цього року на конкурс було представлено роботи 9 навчальних закладів району - Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ст. (родина Жук), Краснопільської гімназії (родина Таратун), Славгородської ЗОШ І-ІІІ ст. ( родина Борщ ), Сіннівського НВК (родина Білоус), Ряснянського НВК (родина Маринич), Осоївського НВК (родина Загорулько), Тур’янського НВК (родина Кобушко), В.Бобрицької ЗОШ І-ІІІ ст. (родина Гарбарчук), Мезеніського НВК( родина Шабельник).

Роботи переможців районного етапу конкурсу направлені для участі в обласному - родини Жук, родини Борщ, родини Загорулько.

Хочеться, щоб участь у цьому конкурсі і проекті зміцнила та зблизила родини, подарувала радість справжніх відкриттів, започаткувала для багатьох родин нові традиції.

Вивчати свій родовід – захоплюючий процес. Не відкладайте цю важливу справу на потім, адже хто не знає свого минулого, не знає своїх предків – той не має майбутнього.

Культорганізатор ЦДЮТ І. Акименко

Кiлькiсть переглядiв: 331

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.